Goede doelen

Ik ben graag en veel actief voor goede doelen. Dat doe ik zowel op vrijwillige basis als professioneel. Op deze pagina staan de goede doelen waar ik als vrijwilliger actief ben. Hopelijk kan ik jou ook inspireren om een extra stap te doen voor anderen.


Oprichter van Stichting SMAAK

Stichting SMAAK

Stichting SMAAK is opgericht in 2015 door Marlies Juffermans en mij. SMAAK wil dat iedereen van kunst kan genieten, waarbij wij ons richten op kwetsbare groepen in de samenleving. SMAAK heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van kunstprojecten voor ouderen. We hebben in Amersfoort het succesvolle Pop-up Museum SMAAK ingericht. De collectie van het museum wordt samengesteld door actieve senioren die als conservatoren worden opgeleid. Het museum vindt plaats midden in verzorgingshuizen en brengt de wereld van buiten naar binnen. Het Pop-up Museum SMAAK heeft landelijke en internationale bekendheid gekregen.

Ik ben projectleider en medeoprichter van Stichting SMAAK


Budgetcoach bij Stadsring51

Stadsring51

Stadsring51 geeft mensen grip op hun financiën, zodat ze mee kunnen blijven doen in de samenleving. In opdracht van gemeente Amersfoort helpen we mensen met financiële problemen. Inmiddels begeleid ik alweer tien jaar Amersfoorters uit hun financiële problemen. Ik help zowel particulieren als ondernemers.

Ik ben vrijwillige budgetcoach bij Stadsring51.

 


Vrijwilliger bij Vier het Leven

Stichting Vier het Leven

Vier het Leven wil ouderen de kans bieden om deel te nemen aan sociaal-culturele activiteiten. Daardoor blijven zij betrokken bij de samenleving en voelen zich minder eenzaam. De kracht van Vier het Leven zit in het wegnemen van drempels, in persoonlijke aandacht

voor de ouderen en een op de doelgroep afgestemde werkwijze. Dit alles is mogelijk dankzij de inzet van 2.000 betrokken vrijwilligers. Jaarlijks verzorgen we 30.000 deelnames.

 

Ik breng ouderen naar het theater en nu in coronatijd bel ik regelmatig met onze gasten.


Special Arts

Special Arts

Special Arts richt zich op kunst en handicap. De stichting bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen. Ik help hen met acquisitie en bij activiteiten. In de zomer van 2020 heb ik een behoefteonderzoek uitgevoerd naar de koopintentie bij verschillende prijsklassen.

Ik help Special Arts bij evenementen en bij met hun acquisitie.


Tante Rozemarijn

Tante Rozemarijn

 

Tante Rozemarijn is een stichting met als doel een bijdrage te leveren tegen de vereenzaming van senioren in Nederland met als middel samen koken, samen eten. Het streven is dat op deze gezellige avonden de helft van de bezoekers ouder is dan 80 jaar.

Ik  heb een Tante Rozemarijn avond bij mij thuis georganiseerd (superleuk: dat wil jij ook doen!!)

 


Jantje Beton collecte organiseren en collecteren

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht.

Collecteren is één van de inzamelingsvormen van Jantje Beton. Ik organiseer met onze handbalvereniging al meer dan 10 jaar onze collecte. Ik organiseer en loop mee met een grote groep kinderen om zo gezamenlijk geld op te halen.